Hyppää pääsisältöön

Tunnelma kiristyi Kotkan satamassa

Maaliskuussa 2010 noin 100 lakossa olevaa AKT:n ahtaajaa sulki Kotkan sataman sisäänkäynnin. Ahtaajat pyrkivät estämään AKT:n ulkopuolisen työvoiman pääsyn satama-alueelle.

Satamaoperaattori Multi-Link aloitti työt torstaina aamulla Kotkan Mussalon satamassa. Tunnelma kiristyi äärimmilleen lakkolaisten yrittäessä estää työt, eikä ilkivallaltakaan vältytty.

Ennen aamukahdeksaa tunnelma oli Mussalossa erittäin kireä. AKT:n lakkolaiset vahingoittivat muun muassa yhden henkilöauton tuulilasia ja naarmuttivat kylkeä, kun auto yritti väkisin sisään Multi-Link Terminalsin portista. Kahdeksan jälkeen noin kymmenen rekkaa pääsi lopulta kulkemaan portista ja työt alkoivat.

Ahtaajat tukkivat sataman portteja ja yrittivät estää rekkojen pääsyn satama-alueelle. Sananvaihto oli puolin ja toisin kiivasta. Poliisi oli selvittämässä tilannetta, ja Kotkan satama oli pyytänyt paikalle myös lisää sataman turvallisuushenkilökuntaa.

Teksti: YLE Uutiset / Emilia Kemppi