Hyppää pääsisältöön

Vinkkejä viherpeukaloille

Arkistojen kätköistä kaivetut puutarhaohjelmat antavat selkeitä ohjeita, käteviä vinkkejä ja inspiroivia ideoita jokaiselle viherpeukalolle.

Vuoden 1963 ohjelmassa tutustutaan puutarhurin ammattiin ja kerrotaan millä konstein kasvihuoneesta saadaan kotimaisia kurkkuja ja tomaatteja ruokapöytään talvellakin.

Ylipuutarhuri Arno Kasvi antaa vinkkejä erityisesti Pohjois-Suomen istutuksiin ja puutarhanhoitoon: mitkä kasvit menestyvät ja mitä pohjoisen taimitarhurien täytyy muistaa. Hortonomi Yrjö Koivula kertoo omenapuulajikkeista. Mitkä lajikkeet menestyvät eri puolilla Suomea? Kuinka omenapuu leikataan ja istutetaan oikeaoppisesti? Saamme myös oppia vihannesmaan lannoituksesta ja penkkien teosta vuoden 1975 malliin.

Lopuksi Arno Kasvi paljastaa miten puutarhuri valmistautuu kesään ja kuinka saadaan jo alkukesästä vihreää pöytään.

Tarja Flemming ja puutarhuri Arno Kasvi tutkivat kukkaistutuksia kasvihuoneessa.
Tarja Flemming ja Arno Kasvi. Tarja Flemming ja puutarhuri Arno Kasvi tutkivat kukkaistutuksia kasvihuoneessa. Kuva: Antero Tenhunen / Yle Arno Kasvi,Tarja Flemming,Viherpeukalo,Yle Elävä arkisto,puutarhanhoito,puutarhaviljely
Puutarhuri Arno Kasvi ja Tarja Flemming tutkivat sinertäviä kukkaistutuksia ulkona puutarhassa.
Mitä muuta puutarhassa voi kasvattaa? Kasvi ja Flemming tutkivat kukkia. Puutarhuri Arno Kasvi ja Tarja Flemming tutkivat sinertäviä kukkaistutuksia ulkona puutarhassa. Kuva: Antero Tenhunen / Yle Arno Kasvi,Tarja Flemming,Yle Elävä arkisto,puutarhanhoito,Viherpeukalo

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit