Hyppää pääsisältöön

Vinkkejä viherpeukaloille

Arkistojen kätköistä kaivetut puutarhaohjelmat antavat selkeitä ohjeita, käteviä vinkkejä ja inspiroivia ideoita jokaiselle viherpeukalolle.

Vuoden 1963 ohjelmassa tutustutaan puutarhurin ammattiin ja kerrotaan millä konstein kasvihuoneesta saadaan kotimaisia kurkkuja ja tomaatteja ruokapöytään talvellakin.

Ylipuutarhuri Arno Kasvi antaa vinkkejä erityisesti Pohjois-Suomen istutuksiin ja puutarhanhoitoon: mitkä kasvit menestyvät ja mitä pohjoisen taimitarhurien täytyy muistaa.

Hortonomi Yrjö Koivula kertoo omenapuulajikkeista. Mitkä lajikkeet menestyvät eri puolilla Suomea? Kuinka omenapuu leikataan ja istutetaan oikeaoppisesti? Saamme myös oppia vihannesmaan lannoituksesta ja penkkien teosta vuoden 1975 malliin.

Lopuksi Arno Kasvi paljastaa miten puutarhuri valmistautuu kesään ja kuinka saadaan jo alkukesästä vihreää pöytään.

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto