Hyppää pääsisältöön

Arnold Schwarzenegger Suomessa

Hollywood-näyttelijä Arnold Schwarzenegger teki Helsinkiin tunnin visiitin Planet Hollywood -ravintolan uuden alun kunniaksi.

Ensimmäinen Planet Hollywood -teemaravintola avattiin New Yorkissa vuonna 1991. Sen ideana oli houkutella asiakkaita elokuvarekvisiitalla ja osaomistajiksi houkutelluilla julkkiksilla.

Eri maihin perustettujen Planet Hollywood -ravintoloiden määrä nousi parhaimmillaan yli sataan. Helsingin Planet Hollywood aloitti Mikonkadun ja Hallituskadun kulmassa entisen elokuvatetatteri Rean tiloissa vuonna 1995.

Lisenssillä toimivassa ravintolassa oli näytteillä mm. Geena Davisin merirosvopuku ja Mooseksen sauva elokuvasta Kymmenen käskyä. Paikkaa johtivat Markus Selin ja Antti Sipinen.

Heikosti kannattanut ravintola myytiin vuonna 1996 emoyhtiölle. Julkkisomistajiin kuulunut Schwarzenegger isännöi tapauksen merkeissä suomalaisille julkkiksille ja vaikuttajille tarjottua lounasta.

Edellisen kerran kehonrakentaja-näyttelijä oli käynyt Suomessa 1972. Tuolloin hän markkinoi Stockmannilla seksikuntoa kohentavaa vitamiinivalmistetta.

Schwarzenegger ei ehtinyt viipyä Suomessa kuin hetken, sillä hänen oli riennettävä Moskovaan avaamaan paikallista Planet Hollywoodia.

Emofirma osoittautui sijoittajille kuitenkin huomattavasti luvattua heikommaksi kohteeksi.

Planet Hollywood -yhtiö joutui vuonna 1999 selvitystilaan. Vuonna 2010 eri maissa toimivia ravintoloita oli enää alle kaksikymmentä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit