Hyppää pääsisältöön

Anssi

Ari Peltosen toimittama ”Anssi” kuului Radiomafian kuunnelluimpaan antiin. Teinien suosima ohjelma joutui ronskin kielenkäyttönsä tähden välillä jäähyllekin.

Hyvinkääläinen Ari Peltonen (s. 1967) aloitti toimittajantyöt Radio Cityssä 80-luvun lopussa. YLEn Radiomafiaan hän siirtyi sen aloittaessa vuonna 1990.

Ennen radiouraansa Peltonen oli herättänyt jonkin verran huomiota yhden miehen yhtyeellään nimeltä Paska. Kokoonpanosta sikisi myös kolme erillistä sooloprojektia: Jeesus, Jorma ja Johnny Blue.

Paska-yhtyeen erikoisuutena oli esittää kaikki kappaleet huutamalla ilman minkäänlaista säestystä. Tästä ilmaisutavasta tuli Peltosen tavaramerkki myös radiossa.

Anssi-ohjelma oli puhelinkontaktiohjelma, jossa suurisuinen ja röyhkeä juontaja myös luki ja kommentoi kuuntelijoiden kirjeitä.

Vuonna 1994 Anssin alapääaiheiset puheet nuorten kuulijoiden kanssa herättivät julkista kohua. Ohjelma joutui ensin jäähylle, ja jatkossa Peltosen sallittiin tehdä vain etukäteen nauhoitettuja lähetyksiä.

Peltonen toimitti Radiomafiassa myös mm. ohjelmia Hornan tuutti, Venttiili, Vihatut levyt ja Perspirantti. Radiomafian jälkeen Peltonen on juontanut Radio Helsingissä mm. Paskalista-ohjelmaa.

Oheisista näytteistä on poistettu Gramex-korvauksen alainen levymusiikki.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto