Hyppää pääsisältöön

Joutsenon SM-hiihdot 1998

Maastohiihdon Suomen mestaruuksista kilpailtiin Joutsenossa vuonna 1998. Kisan voittajia olivat Kaisa Varis, Mika Myllylä ja Sami Repo.

Tietolaatikko

Naisten 5 km takaa-ajon lopputulokset: 1) Kaisa Varis 13.29. 2) Tuulikki Pyykkönen +15. 3) Milla Jauho +26. 4) Anita Nyman +27. 5) Virpi Kuitunen +36. 6) Kati Sundqvist +36. 7) Merja Kuusisto +38.
Miesten 10 km takaa-ajo: 1) Mika Myllylä 23.09,4. 2) Jari Isometsä +0.24,3. 3) Sami Repo +0.53,7. 4) Harri Kirvesniemi +1.28,2. 5) Kuisma Taipale +1.30,3. 6) Karri Hietamäki +1.32,6. 7) Marko Kinnunen +2.20,6.

Kaisa Varis vei voiton naisten 5 km:n perinteisellä ja vapaan tyylin takaa-ajossa sekä 30 kilometrin kilpailussa.

Mika Myllylä voitti 10 kilometrin perinteisen ja vapaan tyylin takaa-ajon. Viidelläkympillä kultaa hiihti Sami Repo.

SM-kisat pidettiin Myllymäen laskettelukeskuksen maastossa maaliskuussa 1998. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Joutsenon Kullervo.

Tekstí: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto