Hyppää pääsisältöön

Elina Loisa: Julkeat

Julkeat on äärimmäisen yhteiskunnallinen ja kantaaottava sukupolviromaani 1970-luvulla syntyneistä nuorista aikuisista. Pummit, siipeilijät ja pudokkaat ovat tekoahdetun yhteiskunnan jämäpaloja Elina Loisan esikoisromaanissa.

Tietolaatikko

Elina Loisa (s. 1978)
Julkeat (2010)

Päähenkilöt ovat ahneita juhlijoita, jotka hyväksikäyttävät muita ihmisiä ja vieroksuvat työtä. Kertojanainen kutsuu itseään rakkauden ammattilaiseksi. Tämän naispuolisen auervaaran paras ystävä ja tukipilari on homomies Max.

Kaikki on kaupan ja Loisa kirjoittaa raakaa talouspuhetta. Julkeat –romaani panee lukijan miettimään elävätkö taloudellisesti menestyvät moraalisesti paremmin kuin marginaaliin viskautuneet ihmiset.

Toisaalta tämä on kuitenkin näiltä tietoinen valinta ja kapina aikataulutettua normaalia elämää vastaan.

Elina Loisa rikkoo rakkauden harhan ja perheen lumon. Hän kärjistää ja samalla taitavasti kyseenalaistaa yhden sukupolven perhekäsityksiä. Loisa on kirjoittanut julkean ja räväkän esikoisromaanin, joka harmillisesti lässähtää lopussa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto