Hyppää pääsisältöön

Tervas-partioleirillä 1990

Yli 13 000 partiolaista kokoontui vuonna 1990 Kannonkosken Tervas-leirille nauttimaan yhdessäolosta, kansainvälisestä tunnelmasta ja loputtomista puuhailumahdollisuuksista.

Tervas oli kolmas Suomen Partiolaisten suurleiri. Yhdeksän päivää kestäneellä leirillä ehti tuskin ikävystyä, siitä pitivät huolen lukuisat taito- ja puuharastit.

Partiolaiset pääsivät kokeilemaan mm. korukivenhiontaa, vuorikiipeilyä ja karjalanpiirakoiden tekemistä sekä tietysti perinteisempiä partiotaitoja, kuten solmujentekoa, vuolemista ja puusta rakentamista ja nahkatöitä.

Yhteiset ohjelmanumerot, kuten musiikkiesitykset ja hauskanpito - sekä tietysti iltanuotiot - kuuluivat myös asiaan.

Uusista tuttavuuksista ei ollut puutetta 13 535 leiriläisen joukossa. Kansainvälisiäkin suhteita pääsi luomaan mielin määrin. Yksi partioliikkeen alkuperäisistä ajatuksista onkin tutustuttaa nuoret toisiinsa yli kansallisuusrajojen - tämä edistää muiden kulttuurien ymmärtämistä ja sitä kautta rauhanasiaa.

Kolmessa nuorten itse tekemässä ohjelmassa päästään leirin tunnelmiin. Miten italialainen ja suomalainen partiotoiminta eroavat toisistaan? Kuinka kanalta katkeaa pää? Miten upposi leiriläisiin The Rap Boys? Entä mitä ongelmia suurleirin elämään liittyy?

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto