Hyppää pääsisältöön

Voiko äiti saada kaiken? Uran, perheen ja timmin vartalon?

Voiko äiti saada kaiken? Uran, perheen ja timmin vartalon? Kuva: Mika Kanerva, YLE Kuvapapalvelu

Äiti on aina väärässä paikassa. Kotona päässä pyörivät työasiat ja töissä kannetaan huolta pienten jaksamisesta hoidossa tai iltapäiväkerhossa. Kampaajalle pitäisi ehtiä ja kuntosalillakin käydä useamman kerran viikossa. Toisaalta hyvä äiti viettää aikaansa lasten kanssa, sitä kuuluisaa laatuaikaa. Lapsille pitää lukea, pitää pelata ja leikkiä. Kiireetöntä yhdessäoloa mainostetaan avaimena lasten ja nuorten hyvinvointiin; perheen tulisi olla möllöttää ja lötkötellä yhdessä. Ruoka on tietysti terveellistä kotiruokaa ja parisuhdetta piristetään säännöllisin väliajoin ja niin edelleen.

Miten tämä kaikki onnistuu kun vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja nukkuakin pitäisi? Voiko äiti oikeasti saada kaiken?

Päiväntasaajan Perheen ajassa äitiyden ja muun elämän yhdistämisestä ovat keskustelemassa taloustoimittajat Ninni Myllyoja ja Emilia Kullas, jotka ovat kirjoittaneet kirjan Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta sekä dosentti Camilla Lindholm, joka on yksi Tutkimusmatkoja äitiyteen -kirjan toimittajista

(julkaistu: 8.4.2010 klo 16.05, poistuu: 8.6.2010 klo 16.05)

Voiko äiti saada kaiken? Perheen ajan sivuilla keskustelua aiheesta
Tutustu myös muihin Päiväntasaajan perheaiheisiin

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Uusimmat sisällöt - Vanhemmuus