Hyppää pääsisältöön

Makupalat kokkaa riistaruokia

Janne Pekkala ja Timo Nykyri valmistavat jutustelun lomassa riistaruokaa hirvestä ja porosta. Makua saadaan mm. katajanmarjoista, ja lisukkeena maistuu puolukkasurvos.

Verkkaaseen ja rentoon tapaansa sanailevat kokit kertovat aluksi hieman riistalihan oikeasta esikäsittelystä.

Hirven file saa verhokseen kuivattuja katajanmarjoja ja pippuria. File ruskistetaan pannulla ja laitetaan uuniin kypsymään. Päälle ripotellaan kuorrutukseksi mustaleimaemmentalia.

Palviporostroganoffin seurana tarjotaan paistettuja perunoita ja puolukkasurvosta, joka tunnetusti sopii riistaruokien kanssa.

Teksti: Susanna Kokkola

Kuorrutettu hirven file
hirven fileitä
pippurimurskaa
katajanmarjoja
mustaleimaemmentalia

Filekastike
voita
purjoa
konjakkia
puolukkasurvosta
pannunhuuhtelulientä
kuohukermaa, suurustetta
suolaa, sokeria

Palviporostroganoff
1 sipuli
1 prk tomaattipyreetä
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl riistalientä tai vettä
4 dl palvilihasuikaleita
1 dl smetanaa
suolakurkkukuutioita
voita tai öljyä
suolaa
ruohosipulia
persiljaa

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto