Hyppää pääsisältöön

Ilpo Tiihonen: Kiima

Oi mäyrien möyrintä! Ilpo Tiihosen runossa Kiima eläimet parittelevat. Tiihonen halusi ensimmäisessä Runoraadissa esittää runonsa vallankabinetissa.

Ilpo Tiihonen osallistui Ylen ensimmäiseen Runoraatiin joulukuussa 2002 runolla Kiima, jossa hamsterit hässivät ja mäyrät möyrivät.

Runoraadin konseptiin kuului alusta alkaen, että ohjelmaan kutsuttu runoilija valitsee runon tuoreesta kokoelmastaan ja esittää sen valitsemassaan paikassa.

Tiihonen toivoi esityspaikkaa, joka toisi runoon lisää merkityksiä. Ensin selvitettiin mahdollisuutta kuvata pörssissä tai Makkaratalon katolla pörssikursseista kertovan valotaulun edessä. Lopulta kuvauspaikaksi valikoitui vallan kabinetti eli Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton johtokunnan kokoushuone Eteläranta 10:ssä.

Ensimmäisessä raadissa runoja pisteyttivät Levyraadin entinen juontaja ja viihteen moniosaaja Jukka Virtanen, kirjailija Riikka Ala-Harja, räppäri Iso H ja säveltäjä Tapani Länsiö. He antoivat jaetun voiton eli tasapisteet Ilpo Tiihosen ja Jukka Itkosen runoille.

Teksti: Minna Joenniemi

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto