Hyppää pääsisältöön

Partioparaatit

Partiolaisten paraateja on järjestetty Suomessa vuodesta 1911. Helsingissä perinteinen paraatipäivä on ollut Yrjönpäivä 23. huhtikuuta.

Suomessa Yrjönpäivän paraati on osa huhtikuista partioviikkoa. Partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjänän päivänä pidetään paraateja myös esim. Englannissa. Pääkaupungin partiolaisten perinteinen juhlapaikka on ollut Senaatintori. Puheiden ja ansiomerkkien jaon jälkeen paraati on kulkenut Kauppatorin ja Esplanadien kautta.

Oheisissa leikkeissä partiolaisten ohimarssia tervehtivät mm. presidentit J. K. Paasikivi ja Urho Kekkonen. Varsinais-Suomen partiolaisten suuri kevätparaati järjestetään toukokuun ensimmäisenä tai toisena sunnuntaina.

Tietolaatikko

Oheiseen koosteeseen on pyritty keräämään antoisimmat filmi- ja tv-tallenteet partioparaateista. 1980- ja 90-luvuilta löytyy YLEn arkistoista vain pieni määrä erittäin lyhyitä katkelmia.

Kommentit