Hyppää pääsisältöön

Oksat tuovat sisälle kevään - näillä vinkeillä onnistut

Oksat tuovat sisälle kevään - näillä vinkeillä onnistut. Kuva: Strömsö

Useimmat meistä ovat varmasti joskus tuoneet sisään muutamia koivunoksia, pajunoksia. On aina yhtä kiehtovaa seurata, kuinka pienet silmut aukenevat lehdiksi.

Useimpia keväällä kukkivia pensaita voi saada puhkeamaan kukkaan. Tuo sisään vaikkapa omenapuun, syreenin, lumipallopensaan, viinimarjan tai morsiusangervon oksia.


Ota huomioon:

 • Mitä aikaisemmin talvella poimit oksat, sitä vaikeampi niitä on saada puhkeamaan kukkaan. Kokeile aluksi pensasangervoa ja viinimarjaa, sitten omenapuuta ja syreeniä.
 • Jos ulkona on kylmä, älä tuo oksia suoraan sisälle vaan jätä ne vuorokaudeksi ensin vähän viileämpään paikkaan, niin oksat välttyvät lämpöshokilta.
 • Tee leikkauspinta aina veitsellä, ja veteen voit laittaa leikkokukkavirkistettä. Jos oksat on ensin totutettu lämpimään, laita maljakkoon lämmintä vettä. Muussa tapauksessa laita oksast ensin kylmään veteen ja vaihda vesi lämpimäksi vuorokauden kuluttua.
 • Voit valmistaa omatekoista kasviravinnetta lisäämällä veteen sokeria ja muutaman pisaran kloriittia.

   

Strömsön juttu kevätoksista ruotsiksi

Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila

 

 • 30 vinkkiä vauvakutsujen järjestäjälle

  Vinkkejä, jotka sopivat muidenkin juhlien järjestämiseen.

  Tarjolla on monia vinkkejä juhlien järjestäjälle. Voit saada niistä inspiraatiota järjestitpä sitten tavallisia juhlia, ristiäisiä tai valmistujaisia. Meillä on teemana vauvakutsut, juhlat tulevalle äidille. Tässä on koristelu-, askartelu-, leikki- ja lahjavinkkejä ja paljon muutakin, mitä voit tehdä itse.

 • Ompele pehmeä nukke

  Tee itse mukava kaveri.

  Tästä saat ompeluvinkin riippumatta siitä, minkälaisen pehmolelun haluat ommella. Käytä Leen mallia tai piirrä omasi.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa