Hyppää pääsisältöön

Tiina Lymi: Susi sisällä

Kulissit romuttuvat ja idyllit särkyvät, kun todellisuuden raadollisuus paljastuu Tiina Lymin esikoisromaanissa.

Tietolaatikko

Tiina Lymi ( s. 1971 )

Susi sisällä ( esikoisnäytelmä 2009 )
Susi sisällä ( esikoisromaani 2010 )

Tuula ja Vesa elävät onnellista elämää suloisten lastensa Petterin ja Ansan kanssa. Ystäväperheen Sanna kadehtii Tuulan onnea eikä arvosta jähmeää miestään Mauria.

Romaanin henkilöt ovat keskiluokkaisia kunnon ihmisiä, joille arki ei riitä. Jokainen hamuaa jotain muuta, esimerkiksi ihanneaviomies Vesa osoittautuu patologiseksi pettäjäksi, jolla on ollut satoja naisia. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Tuula ymmärtää eläneensä valheessa ja hakee avioeroa.

Tiina Lymi kirjoitti tarinan ensin näytelmäksi ja muokkasi sen sitten esikoisromaaniksi. Se on oivallinen ja hauska, mutta kirjan henkilöt jäävät valitettavasti liikaa roolihenkilöiksi. He eivät kasva riittävästi romaanihenkilöiksi.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto