Hyppää pääsisältöön

Milloin on aika puhua seksistä?

Seksistä puhuttiin vielä 1960-luvun puolivälissä ”salamyhkäisesti vihjaillen”, kuten osa nuorista asian koki. Biologiassa puhutaan mehiläisistä ja siinäpä se sitten onkin. Opettajat ja oppilaat keskustelivat sukupuolivalistuksesta Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilaat ja nuoret pohtivat vuonna 1965 valmistuneessa filmissä, milloin on sopiva aika puhua seksistä ja sukupuoliasioista.

Osa nuorista on sitä mieltä, että koulun antama opetus on vihjailevaa ja peittelevää, ”yhtä tyhjän kanssa”. Osa oppilaista ajattelee, että seksistä puhutaan liikaakin, eikä sukupuolivalistuksesta pitäisi tehdä ainakaan omaa oppiainetta.

Hämeenlinnan yhteiskoulun opettajakunta pitää koulun antamaa valistusta riittävänä. Seksi ja sukupuoliasiat tulevat esille eri oppiaineiden kautta.

Teksti: Reijo Perälä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto