Hyppää pääsisältöön

Suomen supervahvat miehet

Raakaa voimaa, nopeutta ja teräksenkovia lihaksia - kuinka käy kotimaisten voimamiesten mittelöissä? Suomen vahvimman miehen tittelistä kisaavat miehet pystyvät ällistyttäviin suorituksiin.

Karskit muskelikimput ottavat mittaa toisistaan mitä erikoisimmissa, lihasvoimaa vaativissa lajeissa. Miehet vetävät lentokonetta, riiputtavat puhelinluetteloita krusifiksilla, vierittävät traktorinrenkaita ja nousevat portaita pyramidin huipulle, kantaen 200 kilon painoja.

Lihaskimppujen tähtäimessä on olla myös maailman vahvin mies, sillä kisan voittaja saa pääsylipun Maailman vahvin mies -kilpailuun.

Suomen vahvin mies on vuodesta 1987 järjestetty voimamieskilpailu. Tunnettu voimamies Ilkka Nummisto oli edellisenä vuonna osallistunut kansainväliseen kilpailuun ja sai idean kilpailun järjestämisestä Suomessa.

Vuoden 1993 kisoista odotettiin Nummiston ja Markku Suonenvirran taistoa kotimaan kärkikaartia vastaan. Toisin kuitenkin kävi, ja herrat Nummisto ja Suonenvirta toimivat kisojen tuomareina, loukkaantumisiin vedoten. Mittelöistä muodostui kuitenkin tiukka kamppailu Riku Kirin ja karkkilalaisen Marko Varalahden välillä.

Mielikuvituksellisia ja voimaa vaativia lajeja nähtiin myös vuoden 1997 kisoissa Mikkelissä, nyt uusien miesten toimesta. Ennakkosuosikkina kisaan lähti edellisen vuoden mestari Jorma Ojanaho, joka sai tiukan vastuksen mm. Jouko Aholalta.

Kommentit