Hyppää pääsisältöön

Kari Toivosen viimeinen uutislähetys

Uutistoimittaja Kari Toivonen päätti lähes 40 vuotta kestäneen työuransa Ylellä 24.5.2005. Samana päivänä koko televisiotoiminta Suomessa täytti 50 vuotta.

Toivonen aloitti Yleisradiossa 24-vuotiaana toimittajana vuonna 1966 ja siirtyi pian uutisten lukijaksi.

Toivosen uran varrelle mahtuvat uutiset mm. ensimmäisestä kuulennosta, Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta ja Neuvostoliiton hajoamisesta. Viimeisimpänä suurena uutisena Toivonen joutui kertomaan Aasian tsunamikatastrofista.

Aamu-tv:n haastattelussa Toivonen kertoo, että surullisia uutisia välittäessään lukijan on pakko ottaa etäisyyttä asiaan, jotta pystyy olemaan liikuttumatta.

Liikuttunut Toivonen toki uransa aikana on - silloin kyseessä on ollut jokin henkilökohtaisesti koskettava asia tai vaikkapa musiikki. Hän jättää kuitenkin tarkemmin kertomatta tapauksista, koska liikuttumisen vaara on yhä olemassa.

Toivosen viimeisessä uutislähetyksessä aiheina olivat mm. venäläisten loukkaukset Suomen ilmatilaan sekä Leafin Turun tehtaan lakkauttaminen.

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto