Hyppää pääsisältöön

Poika palasi Turkuun 2010

TPS varmisti jääkiekon Suomen mestaruutensa voittamalla HPK:n viidennessä loppuottelussa vierasjäällä. Turkulaiset ryöpyttivät rinkelinmäkeläisiä numeroin 6-2 ja pääsivät juhlimaan ensimmäistä SM-kultaansa yhdeksään vuoteen.

TPS johti kahden erän jälkeen 4-2. Avauserässä TPS meni ensin 1-0-johtoon Antti Halosen maalilla. HPK tuli rinnalle ja ohi Jukka Laamasen ja Miikka Männikön osumilla, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin TPS:n 3-2-johdossa Lee Sweattin syötettyä Tomas Plihalin maalintekoon ja tehdessä itse 3-2-maalin. Toisessa erässä Markus Nordlund lisäsi johtoa.

HPK sai aloittaa päätöserän ylivoimalla, mutta ihmeitä Kerhon yv-miehitys ei saanut aikaan. Kolmannen erän ensimmäinen puolisko meni kaiken kaikkiaan erittäin nopeasti TPS:n kontrolloitua kiekkoa järkevästi. Pelikatkoja ei juuri tullut, eikä HPK päässyt juurikaan käsiksi kiekkoon.

Heti erän puolenvälin jälkeen TPS:lla oli mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti, kun Tomas Plihal ja Max Kolu karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kolun laukaus Plihalin syötöstä meni hivenen ohi maalin.

Seitsemisen minuuttia ennen loppua HPK:n ykkösketju sai tuomarit tarkastamaan mahdollista maalia videolta. Ville Viitaluoma tarjoili ja Joonas Vihko nosti kiekon ylärimaan, mutta tämän lähemmäs maalia HPK ei päässyt. Lopullinen ratkaisu saatiin ajassa 58.11, kun Michal Birner löi Tomas Plihalin syötöstä kiekon tyhjään HPK:n maaliin kotijoukkueen yrittäessä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Markus Nordlund löi vielä toisen maalin tyhjiin, joten loppulukemiksi saatiin 6-2.

— Kieltämättä on ihan hyvä fiilis. Huikea fiilis. Kun katsoo yleisöä, mustavalkoista on kohtuullisen paljon, Nordlund kommentoi tuoreeltaan Radio Suomen haastattelussa.

TPS oli runkosarjassa kuudenneksi paras, mutta pudotuspeleissä se oli täyttä rautaa. Puolivälierissä runkosarjan kolmonen, Rauman Lukko kaatui voitoin 4-0, välierissä runkosarjan voittanut JYP kaatui voitoin 4-2 ja finaalisarjassa HPK jäi TPS:n jalkoihin 4-1-voitoin. Mestaruus on Palloseuralle sen historian 11:s. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun mestariksi päädyttiin runkosarjan kuudennelta sijalta.

Teksti: YLE Urheilu

Kommentit