Hyppää pääsisältöön

Näin Hermannia tehtiin

Vuonna 1984 kuvattu materiaali näyttää, mitä Sirkus Hepokatin kulisseissa tapahtui. Ohjelmanteko oli hauskaa, mutta paikoin hidasta. Voi änkeröinen!

Pelle Hermannin tekijätiimi suunnitteli tuolloin ohjelmanteosta dokumenttia. Sellaista ei syntynyt, mutta arvokas kuvamateriaali jäi jäljelle.

Siinä näemme, että kokeneellekin näyttelijälle saattoi sattua pikku kömmähdyksiä.

Kuvauspäivän päätteeksi Pasanen nimittäin huomaa, että hänen kaulaansa on jäänyt hänen lounaalla saamansa mitali.

Aamupäivän kuvauksissa hänellä ei sitä ollut, joten uusiksi vain kaikki.

Tietolaatikko

Sirkuspelle Hermanni valittiin keväällä 2010 Ylen ja Meidän Perhe -lehden järjestämässä kilpailussa kaikkien aikojen lastenohjelmaksi.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto