Hyppää pääsisältöön

Pekka Tiilikainen kertoo Kreikan-matkastaan vuonna 1952

Kreikka oli 50-luvun alussa harvinainen matkailukohde.Tiilikaisen mukaan Kreikka on onnistunut pitämään matkailussa yhtä matalaa profiilia kuin Suomikin.

"Turistin tie suuntautuu tavallisesti pikemminkin Italiaan, Ranskaan, Itävaltaan ja ehkä Espanjaan, mutta Kreikkaa ei matkasuunnitelmissa useinkaan nähdä", toteaa Pekka Tiilikainen vuonna 1952.

Tiilikainen vaikuttui Kreikan luonnosta ja ihmisistä. Ensimmäinen vaikutelma jo lentoasemalla oli, että nyt ei olla tultu kiireitten maahan. Jo tullimuodollisuudet ottavat oman aikansa.

Tiilikainen pääsee maistelemaan mm. ostereita, noita näkinkengistä irroitettavia limaisia herkkupaloja, ja tietysti viiniä.

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto