Hyppää pääsisältöön

Kehvelit

Variksenpelättimet Leka ja Löttönen ovat jääneet autiolle tilalle keskenään. Eräänä päivänä he päättävät lähteä etsimään tilan maanviljelijää.

Leka ja Löttönen löytävät autiosta talosta maanviljelijän kuvan ja vajasta vanhan sivuvaunullisen moottoripyörän. Vajassa asustelee myös lehmä, josta he lypsävät maitoa moottoripyörän polttoaineeksi.

Kaverukset pöristelevät moottoripyörällä kaupunkiin ja törmäävät ensi töikseen liikennepoliisiin. Poliisi vie variksenpelättimet poliisilaitokselle, josta heidän matkansa jatkuu läheiseen kerrostaloon.

Koska Lekalla ja Löttösellä ei ole hajuakaan siitä, mistä maanviljelijä voisi löytyä, he soittavat sattumanvaraisen oven ovikelloa. Oven avaa rikas ja hieman pelokas rouva. Alkuhämmennyksen jälkeen Leka ja Löttönen pääsevät "nauttimaan" rouvan esiintymisestä. Maanviljelijää ei kuitenkaan löydy.

Rouvan luota matka jatkuu autoromuttamolle, jossa Iso-Piimä kaveruksineen majailee. Iso-Piimä on vakuuttunut siitä, että maailmanloppu on tulossa. Sitä ei kuitenkaan tule vaan paikalle saapuu joukko poliiseja. Tässä rytäkässä Löttönen kadottaa Lekan.

Tulee syksy ja saapuu talvi. Löttönen uskoo jo kadottaneensa Lekan ikipäiviksi, kunnes hän törmää vanhaan kaveriinsa ravintolassa. Leka on oppinut puhumaan ja hänestä on tehty vatsasta laulava tarjoilija.

Variksenpelättien matka päättyy hautausmaalle. Iso-Piimä on kuollut maailmanloppua odotellessaan, eikä maanviljelijää etsinnöistä huolimatta löydy.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto