Hyppää pääsisältöön

SAK kannustaa sosiaaliseen mediaan, mutta tietohallinto ei tarjoa käyttäjätukea

SAK rohkaisee työntekijöitään esiintymään verkossa työhön liittyvissä kysymyksissä ja hyödyntämään sosiaalista mediaa osana työtään. Kun verkossa kommentoidaan työasioita, esiinnytään omalla nimellä ja keskustelukumppaneita kunnioittaen, tuore ohjeistus linjaa. Sosiaaliseen mediaan osallistumisesta ja omasta verkkoidentiteetistään päättää jokainen työntekijä itse. Osallistuminen on suotavaa, mutta ei pakollista.

IT-osasto sanoutuu kuitenkin touhusta irti: ohjeessa todetaan, että SAK:n tietohallinto ei tarjoa käyttäjätukea sosiaalisen median palveluihin ja työkaluihin.

Sosiaalisen median ohjeistus SAK:n henkilöstölle muistuttaa, että työsopimuslainsäädäntö ja sähköisen viestinnän tietosuojalaki koskevat kaikkia työntekijöitä.

Muuhun kuin työhön liittyvien palvelujen käyttö ei saa haitata työtehtävien suorittamista, ohjeistus vielä huomauttaa.

Sosiaalinen media nähdään SAK:ssa kanavana verkostoitumiseen, viestimiseen, osaamisen kehittämiseen ja innovointiin.

Tässä tietokannassa on lisää sosiaalisen median ohjeistuksia malliksi ja inspiraatioksi omien työstämiseen.

Kiitokset linkeistä Kari A Hintikalle ja Oili Salmiselle.

Kommentit
 • Areenan kenties kasarein tapaus on Mummo

  Mummo-sarja nyt Areenassa.

  Mummo-sarjassa Annan rakas ystävä on mummi. Tämä mummi ei vain leivo pullaa tai kudo sukkaa, vaan hakkeroi pankkiin ja varastaa rahaa, maalaa graffiteja sekä eläytyy koiraksi niin vahvasti, että perhe unohtaa, että mummi on mummi. Mummo-sarja on nyt vuoden verran katsottavissa ja se on kenties eniten 1980-luvun loppua huokuva ohjelma, mitä Areenasta löytyy.

 • Muutoksia Areenan audiosisältöjen RSS-syötteissä

  Audiojaksot näyttäytyvät uusina podcast-sovelluksissa.

  Radion julkaisualustan muutos muuttaa myös Areenan RSS-syötteitä. Radion tallennesisältöjä ollaan parhaillaan siirtämässä uudelle suoratoistoalustalle, jossa Areenan videosisällöt ovat jo jonkin aikaa majailleet. Tällä hetkellä sisällöistä on siirretty vajaa viidennes. Siirron yhteydessä kunkin sisällön yksilöivä sisältö-ID muuttuu.

 • Arki on niin hassua, siksi tehtiin Kätevä emäntä – neljä kautta nyt Areenassa

  Kätevän emännän neljä kautta nyt Areenassa.

  Vaikka Kätevä emäntä oli ensimmäisiä pääasiassa naisten tekemiä sketsisarjoja, ei sen huumori ollut miesvastaista, muistuttaa tuottaja Sirpa Bertling. Päinvastoin, piikin saivat usein tuntea naiset itse. Monesta hahmosta, kuten toimiston Raijasta, tuli niin suosittu, että näyttelijä Minna Kivelä esittää erikoista hahmoa yhä edelleen.