Hyppää pääsisältöön

Kummalliset

Inkerin äiti Eeva on taivaanrannanmaalari, joka haaveilee elämänsä rakkaudesta. Inkeristä äidin haihatukset ovat välillä ihan mahdottomia.

Inkerin vanhemmat ovat eronneet. Käytännöllinen Inkeri asuu haihattelevan äitinsä Eevan kanssa. Eeva maalaa ja haaveilee elämänsä rakkaudesta. Inkerin isä on aivan toista maata. Asiallinen pukuherra muistuttaa käytännöllistä Inkeriä.

Välillä Inkeri tuskaantuu äitinsä mielikuvitustarinoihin. Ruotsin-matkalla Inkeri pohtii isänsä kanssa äidin tarinoita. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että ainakaan ihminen ei voi lentää, kuten Eeva vakaasti uskoo.

Ruotsin-matkan aikana Eeva on oastanut taikakaupasta kristallipallon. Kristallipallosta Eeva näkee elämänsä rakkauden, kalastaja-Topin. Koska Eeva ei osaa lähestyä Topia, niin Inkeri ja Eevan merikapteeniäiti päättävät ryhtyä toimiin.

Teksti: Seija Aunila