Hyppää pääsisältöön

Nokkos-smoothie tuoreista nokkosista

Kaksi smoothielaseja.
Nokkos-smoothie tuoreista nokkosista. Kuva: Strömsö Kaksi smoothielaseja. Kuva: Yle/Alexandra Wärn Strömsö,smoothiet

Nokkosen lehdet ovat niin ravinteikkaita, että nokkosta voidaan pitää Skandinavian terveellisimpänä vihanneskasvina. Nokkosessa on muun muassa rautaa, piitä, kaliumia, magnesiumia, karoteenia, C-vitamiinia ja serotoniinia.

Monet käyttävät ryöpättyjä nokkosia ruoanlaitossa, mutta niitä voi hyvin käyttää myös tuoreina, jos ne pyöräyttää tehosekoittimessa niin, että polttiaiskarvat tuhoutuvat. Näin nokkosesta saa loistavan ravinnelisän energiajuomaan.

Strömsön Alexandralla on tapana tehdä nokkos-smoothieta kesällä, kun ei jaksa tai ehdi laittaa kunnon ruokaa. Smoothie on todellinen energiapommi! Väri on vähän ikävän harmaanvihertävä, mutta juoman voi helposti koristella muutamalla kauniilla kukalla.

 

Tarvitset näitä:
(ainekset kahdelle)

  • noin 20 nuorta nokkosta (tai täysikasvuisen nokkosen latvaa)
  • 2 banaania
  • 40 kuorimatonta mantelia (kuoressa on runsaasti kalsiumia)
  • 1 rkl hunajaa, mielellään lähellä tuotettua
  • 5 dl soijamaitoa

 

Tee näin:

1. Huuhtele nokkoset ja nypi niistä lehdet.
2. Laita lehdet tehosekoittimeen.
3. Lisää banaanit, mantelit, hunaja ja soijamaito.
4. Sekoita kunnes seos tasaista. Alexandra jättää mielellään smoothieen pieniä mantelinpaloja pureskeltaviksi, mutta smoothiesta voi tehdä myös aivan tasaista ja hienojakoista.Voit koristella smoothien jollakin syötävällä kukalla, esim. syreenillä, kehäkukalla, kurkkuyrtillä, ruusunlehtisilpulla tai sitruunamelissan lehdillä.

Smoothie maistuu parhaimmalta heti juotuna.

Kaksi smoothielaseja.
Kaksi smoothielaseja. Kuva: Yle/Alexandra Wärn Strömsö,smoothiet
Kommentit