Hyppää pääsisältöön

Voimala: Parisuhde

Apua, parisuhde meni taas pieleen! Löytyyko pelastus rakkausvalmennuksesta, terapiasta vai uudesta ihastuksesta?

Voimalassa parisuhteilun koukeroista keskustelevat Parisuhdepäiväkirjan kirjoittajat näyttelijä Antti Reini ja toimittaja Jukka Lyytinen sekä psykologi Tuija Matikka ja rakkausvalmentaja Sari Norkola.

Jukka Lyytinen ja Antti Reini pohtivat parisuhteessa elämisen vaikeutta sekä seksuaalisuutta, vallankäyttöä ja kommunikaatiota parisuhteessa.

Psykologi Tuija Matikka on koonnut Iltalehdessä pitämänsä vastauspalstan ja kirjoitusten perusteella kirjan "Sofia Originale. Ihmisten mieliä vaivaavista parisuhdekysymyksistä yleisimpiä ovat: miksi minulla ei ole ketään, miksi parisuhteessa on niin vaikeaa ja miten erosta voi selvitä.

Keskustelun teemoina ovat myös parisuhteen hankinta, parin valinta, lapsuuden kokemusten vaikutus kumppanin valintaan, parisuhteen odotukset, sitoutumisen pelko, läheisriippuvuus ja läheisyyden kaipuu.

Teksti: Heidi Sommar