Hyppää pääsisältöön

Huttuset

Veikko ja Hilkka Huttunen käsittelivät kontaktiohjelmassaan ajankohtaisia kismityksen aiheita, joista heillä aina oli vankka ja lisäksi oikea mielipide.

Huttuset olivat kainuulainen, eläkevuosiaan viettävä pariskunta. Aviopuolisot olivat suorittaneet elämäntyönsä kansakoululaitoksen palveluksessa.

Huttuset kannattivat rehellisiä perusasioita, kuten kotia, isänmaata ja marjastusta. Käsityö oli lähellä kummankin sydäntä - Veikon "hobbyna" olivat puutyöt, Hilkkaa innoittivat kangaspuut ja neuleet.

Pitkät yhteiset vuodet olivat hitsanneet parin yhteen, vaikka pieniä yksilöllisiä eroja olikin yhä havaittavissa: Hilkka oli hivenen puheliaampi, Veikko tasaisempi luonne.

Ylen Radio 2:n käynnistämästä puhelinkontaktiohjelmasta tuli niin suosittu, että soitot tukkivat Pasilan puhelinkeskuksen. Radiomafiaan siirryttyään Huttusista tuli nuorisoa tavoittelevalle kanavalle pienoinen ongelma: ohjelma keräsi puoli miljoonaa kuulijaa, mutta näistä melkoinen osa osoittautui eläkeläisiksi.

Urho Kekkonen oli Huttusille ainoa oikea maanisä, ja oheisessa ohjelmanäytteessä aiheena onkin Kajaanissa vastikään paljastettu Kekkosen muistopatsas.

Huttusten mielipiteiden varmuus kumpusi yksinkertaisesta tosiasiasta: kun on asioiden kanssa sinut, niitä ei tarvitse ihmetellä.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto