Hyppää pääsisältöön

Kesäkerttu tapaa Satu Procopén

Julkkistoimittaja Kerttu Ström matkaa yhdelle Suomen pienimmistä paikkakunnista, Punkuniemelle.. ei kun siis Uukuniemelle kunnanjohtaja-missiä tapaamaan.

Vuoden 1966 missi Satu Procopé valittiin Uukuniemen kunnanjohtajaksi 1990-luvun lopulla. Valtiotieteen maisteri Procopé on ehtinyt olla kaksi vuotta kunnanjohtaja, kun Kerttu saapuu tapaamaan häntä asuntoveneelle.

Uukuniemi on Procopélle tuttu jo lapsuudesta. Hänen isänsä on alueelta kotoisin ja Satu vietti lapsuuden kesiä Uukuniemen seudulla. Paikkakuntalaiset ihmettelivätkin kuinka sama ihminen puhuu savoa ja ruotsia.

Satu Procopén kausi Uukuniemen kunnanjohtajana jäi lyhyksi. Kolme vuotta nimityksen jälkeen hän imoitti eroavansa. Eron taustalla oli erimielisyydet maakuntavaihdosasiassa. Uukuniemi pyrki pitkään Pohjois-Karjalan puolelle. Valtuustoa ja hallituksen puheenjohtajia syytettiin kuitenkin maakuntavaihdoksen määrätietoisesta jarruttamisesta.

Teksti: Seija Aunila