Hyppää pääsisältöön

Komisario Kottelinin Greatest Hits

Komisario Kottelin -ohjelmaa tehtiin Radiomafiassa vuosina 1992-1993. Kottelinin virkamiehistöön kuuluivat mm. Josper Knutas, Stan Saanila ja Ari "Paska" Peltonen.

Tietolaatikko

Komisario Kottelin kuului Radiomafian päivittäiseen klo 14-15 radioituun huumoriohjelmablokkiin, jota muina viikonpäivinä edustivat mm. Alivaltiosihteeri sekä Gösta Sundqvistin ja Luonteri Surf -yhtyeen ohjelmat. Kottelin lähetettiin maanantaisin.
Syksyllä 1993 Komisario Kottelinin lopettaessa samalla maanantain ohjelmapaikalla jatkoi uusi huumorisarja Leila ja Annukka.

Ensimmäinen Komisario Kottelin -ohjelma lähetettiin 30.12.1991. Tuolloin kukaan ei aavistanut siitä muodostuvan suomalaisten "toiveiden, unien ja ääneen lausumattomien kaihoisten ajatusten suodatin", kuten Peter von Bagh totesi sarjan esittelyssä vuonna 1993.

Myyttinen Komisario ei itse ollut milloinkaan ohjelmassa läsnä, mutta hänen henkensä lepäsi raskaana jokaisen jakson yllä.

Ohjelmaa toimitti ja sen juonsi Josper Knutas. Ari Peltonen teki kaupunkigallupeja maagisen rehevällä tyylillään. Tiina Lepistö, "Pohjolan Giuliette Masina", pakinoi Neiti Lepistönä.

Mukana olivat myös silloinen freelancetoimittaja ja teatterin monitoimimies Stan Saanila, klassinen savolainen vääräleuka Pekka Liimatainen, suositun Huttuset-ohjelman toinen osapuoli Hilkka Huttunen ja sketsinikkari Jorma Jortikka.

Ohjelman englanninkielisistä puhelinkontaktiosuuksista vastasi Betty Ann Parkinson, Kai Ulmanen kirjoitti ja esitti "Feijan keittiössä"-nimistä sketsisarjaa, Risto Kari puolestaan Pimu-Illu seikkailee -nimistä sanamuunnossarjaa.

Teksti: Josper Knutas & Jukka Lindfors