Hyppää pääsisältöön

Voimala: Rakkaus

Onko rakkaus mielenhäiriö, polku paratiisiin vai taas uus muija? Rakkauden olemusta pohtivat professori Tarmo Kunnas, tutkija Eva Maria Korsisaari, kirjailija Hannu Mäkelä ja professori Kaarina Määttä

Keskustelun aiheena on mm. rakkaus taiteessa ja kirjallisuudessa, rakastumisen ja rakastamisen erot, rakkauden arvostuksen muutokset sekä rakkauden vaihtotatalous.

Onko rakkaus yliarvostettua, turvautuuko nykyihminen epätoivoisesti rakkauteen kun muu henkinen ja hengellinen pohja on poissa? Olemmeko liian itsekeskeisiä tasapainoiseen rakkauteen?

Tutkija Eva Maria Korsisaaren mielestä kulttuurissamme on taipumusta ajatella rakkautta tarinana tai kertomuksena. Romantiikkateollisuudesta omaksutaan kaavoja ja stereotypioita, joita usein huomaamattakin toteutetaan omassa rakkauselämässä.

Teksti: Heidi Sommar