Hyppää pääsisältöön

Herätysjuhla

Radiomafian kolmituntinen aamulähetys Herätysjuhla saatteli kuuntelijoita uuden päivän alkuun kahdeksan vuoden ajan.

Ohjelma alkoi vuonna 1990. Radiomafian myöhemmän ohjelmajohtajan Jukka Haarman mukaan Herätysjuhla oli "varmasti yhtenä parhaista aamu-ohjelmanimistä ikinä".

Omien juontojen, sketsien ja haastatteluosuuksien lisäksi Herätysjuhlan elementtejä olivat mm. Luonteri Surf –yhtyeen Aamu maalla, turkulais-eteläpohjalaisin voimin tehty Toimisto, Maisteri Frangenin kokonaisedullinen levypaketti, Pop-Korni, Martti ”Huuhaa” Innasen pakinat jne. Toimistoa seurasi niin ikään lyhytikäiseksi jäänyt Niittosilppurilla Kongoon.

Herätysjuhlan toimittajien nimilista on melkoinen siivu Yleisradion historiaa. Alkuvaiheessa ohjelmaa juonsivat mm. Tero Liete, Juha Roiha, Jusu Lounela, Eve Roponen, Markku Halme ja Susa Block.

Myöhemmin ohjelmaa ovat tehneet mm. Asko Kallonen, Olga Ketonen, Kimmo Kivisilta, Vuokko Järvilehto, Juha Vuorinen, Harri Strömberg, Paula Noronen ja Sanna Kojo. Välillä Herätysjuhlan tilalla kuultiin Arto Nybergin ja Satu Kurvisen juontama "Aamulla Arto ja Satu" ja sen jatke "Radiomafian Aamu/Satu ja Pojat".

Herätysjuhla jatkoi vuonna 1997, mutta kuuntelijamäärien laskettua sen paikalla aloitti vuonna 1998 "Hyvää huomenta Ulmanen", jota tekivät Kai Ulmanen, Josper Knutas, Sari Laine ja Lilli Loiri. Se puolestaan korvautui vuonna 2000 "Radiomafian Aamulla", jonka keulakuvia olivat Mikko ”Peltsi” Peltola ja Juuso Myllyrinne.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto