Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Pate Mustajärvi

Juice Leskisen muistokonsertti. Muusikko Pate Mustajärvi (Pauli Mustajärvi), polttaa sikaria.
Juice Leskisen muistokonsertti. Muusikko Pate Mustajärvi (Pauli Mustajärvi), polttaa sikaria. Kuva: Yle/Mika Kanerva Pate Mustajärvi,Yle Elävä arkisto

Vuonna 1956 syntynyt Pate Mustajärvi päätti jo alle rippikouluikäisenä, että hänen ammatikseen tulee rocktyöläinen.

Koulu ei kiinnostanut ja työssäkin hän kävi vain saadakseen rahaa moottoripyörään ja tietysti bändikamoihin. ”Kesätyösäästöt riittivät juuri ja juuri käsirahaan ja tein pitkän osamaksusopimuksen, että sain hankittua bändillemme laulukamat. ”

Yli 30-vuotta raskasta kiertue-elämää rankkoine huvituksineen vaati veronsa. Heinäkuussa 2007 Pate sai vakavan sairaskohtauksen juuri ennen keikkaa. Sydämen pysähtyminen ja hengenlähtö olivat todella lähellä ja mies päätti raitistua.

”Mikään ulkopuolinen stimulantti ei voita sitä tunnetta, joka kiertää suonissa 15 minuuttia ennen lavalle nousua”, sanoo Pate Mustajärvi.

Teksti: Marko Gustafsson

Lue lisää:

Popedan Pate Mustajärvi ja Jyrki Melartin lavalla.

Popedan keikkaklassikoita

Vuonna 1977 perustettu Popeda on Suomen pitkäikäisimpiä jatkuvasti keikkailevia rockbändejä. Elävän arkiston koosteesta löytyy valikoima keikkakoneen suosituimpia numeroita.

Lue lisää:

Popeda esiintyy Särkänniemessä 1978. Pate Mustajärvi laulaa.

Popeda Särkänniemessä 1978

Pate Mustajärven vetämä Popeda yhdistettiin uransa alussa hetkeksi muodikkaaseen punkrockiin. Sen varhaista menoa taltioitiin Särkänniemessä vuonna 1978.

Lue lisää:

Pate Mustajärven drag-trio

Pate Mustajärvi, Hannu Pelkonen ja Harri Saksala laulavat yhdessä naisiksi pukeutuneina kappaleen "Vähemmistöt kokoontuu".

Kommentit