Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Radiomafian unohdetut helmet: Toimisto, Niittosilppuri ja Futu-futu

Toimisto oli turkulais-eteläpohjalaisittain tehty aamuohjelma, jonka henkilöt Vesa Latomäki, Perttu Hemminki ja Hoss Siivonen tulivat muka aina aamulla töihin nimeltä mainitsemattomaan konttoriin ja ryhtyivät käymään läpi ns asioita.

Toimiston tie päättyi,kun eräs nimeltä solvattu, siviilipalvelumiesten kuulusteluja hoitanut seinäjokinen everstiluutnantti soitti Pentti Kemppaiselle ja show lakkautettiin oikeusjutun pelossa.

Päätökseen puuttuivat tämän jälkeen mm. Journalistiliiton lakimies ja free-lance-osaston luottamusmies. Tekijöistä Latomäki sai jatkaa uudella ohjelmalla nimeltä Niittosilppurilla Kongoon, johon mukaan tulivat Merja Niilola ja luonto- ja eläinpalstaa vetämään Jorma Tuominen. Tämäkään ohjelma ei ollut pitkäikäinen.

Toinen ennakkoluulojen kohteeksi joutunut turkulaistuotos oli Merja Niilolan ja Anne Alvesalon yhden kauden korteistaennustamis-kontaktiohjelma Futu-futu. Porukka siis soitti studioon, ja tytöt vetivät hatusta ja tarot-korteista soittajalle tulevaisuus-prognoosin. Ohjelma lähetettiin perjantai-iltana.

Radiojohtaja Olli Alhon mielestä Yleisradion ei kuitenkaan sopinut edistää taikauskoa ja se oli siinä. Sinällänsä täysin järjetön idea toimi aikansa loistavasti.

Kuuntele Niittosilppuri ja muita Herätysjuhlan ihmeitä

Kommentit
  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.