Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Radiomafian unohdetut helmet: Toimisto, Niittosilppuri ja Futu-futu

Toimisto oli turkulais-eteläpohjalaisittain tehty aamuohjelma, jonka henkilöt Vesa Latomäki, Perttu Hemminki ja Hoss Siivonen tulivat muka aina aamulla töihin nimeltä mainitsemattomaan konttoriin ja ryhtyivät käymään läpi ns asioita.

Toimiston tie päättyi,kun eräs nimeltä solvattu, siviilipalvelumiesten kuulusteluja hoitanut seinäjokinen everstiluutnantti soitti Pentti Kemppaiselle ja show lakkautettiin oikeusjutun pelossa.

Päätökseen puuttuivat tämän jälkeen mm. Journalistiliiton lakimies ja free-lance-osaston luottamusmies. Tekijöistä Latomäki sai jatkaa uudella ohjelmalla nimeltä Niittosilppurilla Kongoon, johon mukaan tulivat Merja Niilola ja luonto- ja eläinpalstaa vetämään Jorma Tuominen. Tämäkään ohjelma ei ollut pitkäikäinen.

Toinen ennakkoluulojen kohteeksi joutunut turkulaistuotos oli Merja Niilolan ja Anne Alvesalon yhden kauden korteistaennustamis-kontaktiohjelma Futu-futu. Porukka siis soitti studioon, ja tytöt vetivät hatusta ja tarot-korteista soittajalle tulevaisuus-prognoosin. Ohjelma lähetettiin perjantai-iltana.

Radiojohtaja Olli Alhon mielestä Yleisradion ei kuitenkaan sopinut edistää taikauskoa ja se oli siinä. Sinällänsä täysin järjetön idea toimi aikansa loistavasti.

Kuuntele Niittosilppuri ja muita Herätysjuhlan ihmeitä

Kommentit