Hyppää pääsisältöön

Gregorian Bivolaru vapautettu syytteistä

Greogorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru Greogorian Bivolaru Kuva: Yle, Mot gregorian bivolaru

MOT kertoi viime syksynä suomalaisesta joogakoulu Nathasta ja sen romanialaisesta sisarkoulusta MISA:sta. Ohjelmassa MOT: Tantrakultin pimeä puoli tuotiin esiin MISAn perustajan Gregorian Bivolarun taustoja.

Vuonna 2005 Bivolarua vastaan nostettiin Romaniassa syyte useista eri rikoksista kuten alaikäiseen sekaantumisesta, veronkierrosta ja laittomasta rajanylityksestä. Bivolaru pakeni Ruotsiin ja sai sieltä poliittisen turvapaikan.

Vuonna 2007 Bivolarua ja hänen seuraajiaan vastaan nostettiin uusi syyte. Heitä syytettiin muun muassa ihmiskaupasta. Syytekirjelmän laati terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden vastainen yksikkö, DIICOT.

Oikeudenkäynnit Romaniassa ovat pitkittyneet, ja niitä on siirretty tuomioistuimesta toiseen. Tämän vuoden huhtikuun lopulla Sibiun alioikeus päätti vihdoin vuonna 2005 alkaneen oikeudenkäynnin: oikeus luopui Bivolarua vastaan nostetuista syytteistä. Oikeuden tiedotteessa syyksi ilmoitetaan rikosten vanhentuminen.

Tieto on otettu vastaan ristiriitaisesti. Nathan ja MISAn kannattajat ovat juhlineet Bivolarun syyttömyyttä. Jotkut romanialaiset toimittajat taas ovat syyttäneet Bivolarua ja hänen tukijoitaan oikeusprosessin pitkittämisestä ja oikeudenkäynnin välttelystä.

Vuonna 2007 nostettuja syytteitä käsitellään edelleen Clujin tuomioistuimessa. Seuraava kuuleminen on 21. kesäkuuta. MOT seuraa tapausta.
 

Kommentit