Hyppää pääsisältöön

Notkea Rotta

Lukuisten tarinoiden Itä-Helsinki avautuu, kun Rotta ja kumppanit laukovat totuuksia ja sepitettyjä saagoja elämästään kaupungin laidalla.

Tietolaatikko

Rautis tulee, ota koppi: Rautaperse/pseud/(säv,san),Notkea Rotta/pseud/(säv),Pajulaakso (säv) ESITT:Notkea Rotta ja Rautaperse (laulu)

Maailma on rotta: Notkea Rotta/pseud(säv,san),Rautaperse/pseud/(säv),Pajulaakso (säv) ESITT:Notkea Rotta

Huumeita, väkivaltaa, seksiä ja autovarkauksia. Elämä "ghetossa" on päivittäistä taistelua, poliisin hengittäessä niskaan. Ainaisesta säätämisestä huolimatta, aikaa jää myös juhlintaan.

Notkean Rotan kappaleet kuvaavat elämää Itä-Helsingin lähiöissä, tarinat ovat ehkä kaukana yhtyeen jäsenten arkipäivästä mutta vitsit idän antisankareista toimivat.

Kolmannella levyllään poppoo pääsee vielä edemmäs itään, kun Thaimaan rantalomakulttuuri saa maistaa Rotan irvailua.

Itähelsinkiläisyyden parodiointi jatkuu yhtyeen uudella levyllä "Notkea maa", joka ilmestyi 26. toukokuuta 2010.

Teksti: Emilia Kemppi

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto