Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Jani Toivola

1980-luvun Suomessa tummaihoinen tanssista kiinnostunut poika oli vielä varsin outo ilmestys ja Janikin joutui kärsimään ihonvärinsä ja harrastustensa vuoksi.

"Muutimme Helsingistä Porvoon maalaiskuntaan ja siellä harrastettiin lähinnä mopolla päristelyä. Minä olin tottunut liikkumaan Helsingissä omin päin muun muassa tanssitunneilla ja elokuvissa. Nyt olinkin joutunut keskelle korpea, jonne kulki muutama bussi päivässä. Se oli kova elämänmuutos.", muistelee Jani Toivola Porvoon vuosiaan.

Jani ilmoitti äidilleen, että lukioon päästyään hän muuttaisi takaisin Helsinkiin. Jani pääsi Kallion ilmaisutaidonlukioon ja koko perhe palasi Helsinkiin. Muutama vuosi lukion jälkeen Jani löysi itsensä opiskelemasta näyttelemistä New Yorkissa.

Jani Toivola on Marko Gustafssonin vieraana Miten minusta tuli minä ohjelmassa. Ohjelman ensilähetys oli Radio Suomessa tammikuussa 2010.

Teksti: Marko Gustafsson

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto