Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Jani Toivola

Jani Toivola katsoo kameraan.
Jani Toivola katsoo kameraan. Kuva: Yle/Jussi Nahkuri Jani Toivola

1980-luvun Suomessa tummaihoinen tanssista kiinnostunut poika oli vielä varsin outo ilmestys ja Janikin joutui kärsimään ihonvärinsä ja harrastustensa vuoksi.

"Muutimme Helsingistä Porvoon maalaiskuntaan ja siellä harrastettiin lähinnä mopolla päristelyä. Minä olin tottunut liikkumaan Helsingissä omin päin muun muassa tanssitunneilla ja elokuvissa. Nyt olinkin joutunut keskelle korpea, jonne kulki muutama bussi päivässä. Se oli kova elämänmuutos.", muistelee Jani Toivola Porvoon vuosiaan.

Jani ilmoitti äidilleen, että lukioon päästyään hän muuttaisi takaisin Helsinkiin. Jani pääsi Kallion ilmaisutaidonlukioon ja koko perhe palasi Helsinkiin. Muutama vuosi lukion jälkeen Jani löysi itsensä opiskelemasta näyttelemistä New Yorkissa.

Jani Toivola on Marko Gustafssonin vieraana Miten minusta tuli minä ohjelmassa. Ohjelman ensilähetys oli Radio Suomessa tammikuussa 2010.

Teksti: Marko Gustafsson