Hyppää pääsisältöön

Peltsi & Juuso

YleX:n suulas juontajapari Peltsi & Juuso alkoi ravistella kuulijoita hereille Radiomafian Aamussa vuonna 2000.

Radiomafian Aamun edeltäjiä olivat monivuotinen Herätysjuhla, Aamulla Arto ja Satu, Satu ja pojat sekä vuonna 1998 aloitettu Hyvää huomenta Ulmanen.

Aamua tuotti Satu Kurvinen. Sen vakiojuontajia olivat alusta asti Juuso Myllyrinne ja Mikko "Peltsi" Peltola, jotka saivat myöhemmin seuraa Juha Lahdesta. Juuson ja Peltsin yhteinen aamutyö päättyi 2004.

Ohjelma saavutti parhaimmillaan miltei puoli miljoonaa kuulijaa joka aamu kaikista ikäryhmistä. Se valittiin Radiomafian parhaaksi ohjelmaksi kuulijoiden vuosiäänestyksessä 2001. Juontajat äänestettiin samalla vuoden parhaiksi radiopersooniksi. Musiikki ja Media palkitsi duon Vuoden radiotoimittaja Industry Awardilla vuonna 2003.

Oheisissa näytteissä Peltsi ja Juuso valmistautuvat juhannusaattoon, vappuun ja uuden vuoden vastaanottoon. Ohjelmista on poistettu äänilevymusiikki.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto