Hyppää pääsisältöön

Raparperichutney on makeanmausteista

Raparperista syntyy chutney. Kuva: YLE

Maisan makoisa chutney maistuu mainiolle grillatun kalan ja lihan lisukkeena. Chutney säilyy jääkaapissa useita viikkoja.


Raparperichutney

1 litra raparperin paloja
2 isoa omenaa
2 - 3 isoa sipulia (punasipuli on myös hyvä)
1 paprika
valkosipulia oman maun ja mieltymyksen mukaan
1 - 2 chilipalkoa
0,5 dl tuoretta inkivääriä
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 tl maustepippuria
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl kardemummaa
kanelitanko (tai 1 tl jauhettua kanelia)
1 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
(1 tl sinapinsiemeniä)
2 rkl öljyä

Tee chutney paksupohjaisessa kattilassa.

Kuori ja pilko raparperit, omenat, sipulit ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Freesaa öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää muut aineet ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori vaahto pois.

Purkita kuumennettuihin lasitölkkeihin. Poista kanelitanko ennen purkitusta.

Jos kaapistasi ei löydy kaikkia reseptin aineksia, jätä huoletta pois!

 

Tämä ohje on Maisan makoisista resepteistä; loput reseptit YLE Oulun facebook-sivulla.

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka