Hyppää pääsisältöön

Silvery: There´s No Other

Jyväskylän popbändien parhaat laulajat kerättiin vuonna 1966 kokoon, ja näin syntyi Silvery-yhtye. Viikko ensimmäisen keikan jälkeen se haluttiin televisioon.

Tietolaatikko

There´s No Other Like My Baby. Säv. ja san. Phil Spector & Leroy Bates.

Silvery koottiin Steeples- ja Stonefaces-yhtyeiden soittajista. Sen tunnetuin jäsen oli Vando Suvanto, joka sittemmin on soittanut mm. Hectorin Hec-bändissä, Pelle Miljoona Oy:ssä, Sahti-yhtyeessä jne.

Silvery esiintyi tv:ssä melko usein, mutta ohjelmista on säästynyt vain vuonna 1967 lähetetty Valmiina... pyörii.

Yhtye ei päässyt tekemään levyä, mutta mm. esiintymisiä Keski-Suomen alueradiossa on julkaistu kokoelmalevyllä Nights of the Sixties.

Myös pääkaupungin soittajat arvostivat jyväskyläläisbändiä. Vuonna 1968 Silvery oli mukana Anki Lindqvistin Aikakone-kesäkiertueella, jossa se myös säesti eri solisteja.

Kiertueen jälkeen yhtye toimi uudella kokoonpanolla vielä vuoteen 1969, jolloin se sijoittui toiseksi popyhtyeiden SM-kilpailussa. Voiton vei tuolloin Pave Maijasen johtama lappeenrantalainen Kopet.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto