Hyppää pääsisältöön

Atsalean istuttaminen

Atslaean istuttaminen. Kuva: Puutarhaunelmia

Puutarhaharrastaja Krista Jännäri istutti hurmaavan lohenpunaisen atsalean omenapuun viereen saadakseen paikkaan ihastuttavan yhdistelmän. Koska paikka on valoisa, alppiruusut eivät siinä menestyisikään.

Hyvää kalkittua puutarhamultaa kaivettiin ensi pois ja tilalle tuotiin Kristan omaa sekoitetta. Se koostettiin reseptillä 1/3 havu- ja rodoturvetta, 1/3 kuoriketta ja 1/3 kalkitsematonta kasvuturvetta. Sekoitus tapahtui kottikärryissä, ja siitä seos lapettiin istutuskuoppaan.

Istutuksen päätteeksi taimi kasteltiin, mutta mitä kummaa? Lisäksi Krista napsi surutta pois kauniit kukat, jättäen vain yhden malliksi.

”Nyt säästetään kasvin voimia juurtumiseen, ensi kesänä kasvi kukkii vielä paremmin,” Krista tietää.

 

Puutarhan kevättöitä koskeviin kysymyksiin vastaa puutarhaharrastaja Krista Jännäri


Paula Ritanen-Närhi