Hyppää pääsisältöön

Juurikasvua

Helsinkiläinen pariskunta Mika ja Ricu päättävät muuttaa pienelle paikkakunnalle Pohjanmaalle. Siellä koetukselle joutuvat kuitenkin niin muuttajat kuin kyläläisetkin.

Mika (Antti Luusuaniemi) ja Ricu (Ville Myllyrinne) ovat cityihmisiä ja kulinaristeja, joille espresso ja sushi ovat jokapäiväinen välttämättömyys ja hunajamarinoidut broilerinleikkeet kauhistus.

Kun Mika saa paikan pienen Pyhälammen kunnan lääkärinä, hän saa suostuteltua mukaansa myös poikaystävänsä, parturi-kampaaja Ricun.

Yhteentörmäyksiltä paikallisväestön kanssa ei vältytä - varsinkaan, kun maallemuuttajat paljastuvatkin miespariksi.

Keskiössä on kuitenkin Mikan ja Ricun suhde, sen kehittyminen ja valtasuhteet. Kuinka käy, kun Mikan pillin mukaan tanssinut Ricu päättääkin ottaa uransa ja elämänsä omiin käsiinsä?

Miten kaikkeen liittyy kunnanjohtaja Pitkäkoski (Eero Saarinen), jolla on vaikeuksia niin virassa kuin yksityiselämässään? Ettei mies vain tekisi jotain epätoivoista...

Draamakomedia leikittelee stereotypioilla ja ennakkoluuloilla paikoin hysteerisen hauskasti, mutta sen kantava teema on kuitenkin aito ja vakava: itsekkyys parisuhteessa.

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit