Hyppää pääsisältöön

Seitsemän suomalaista kertoi ysärinuorista tositelevision keinoin

Vuonna 1997 tehdyssä tositelevisiota mukailevassa neliosaisessa sarjassa seitsemän suomalaista nuorta asui kymmenen päivän ajan yhteisessä asunnossa kameroiden taltioidessa heidän edesottamuksiaan.

Tässä Big Brotherin esi-isässä neljä naista ja kolme miestä asuvat Tampereen keskustassa olevassa asunnossa seuranaan kuvausryhmä ja taloon asennetut videokamerat.

Ohjelmassa esiintyvät nuoret ovat 20-25 vuotiaita ja taustoiltaan ja elämäntilanteeltaan hyvin erilaisia. Osa nuorista opiskelee, osa käy töissä ja muutama on työttömänä.

Vesisotien, juhlimisen ja oleskelun lomassa pysähdytään välillä keskustelemaan vakavimmistakin aiheista kuten tulevaisuuden suunnitelmista, yhteiskunnan muutoksista sekä työttömyydestä.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto