Hyppää pääsisältöön

Elisa Korjus & Liisa Akimof: Kevät

Liisa Akimofin sanoittama ja säveltämä Kevät oli Tavaramarkkinat-yhtyeen tunnetuin kappale. Helsingin Hakaniemen rannasta kertova haikea rakkauslaulu sai todellisuudessakin alkunsa samoissa maisemissa.

"Kappaleen tarina on melkein totta. Ei se nyt mikään dokumentti ole, mutta melkein totta kuitenkin", Akimof muisteli Rumbassa vuonna 1998.

Kevät julkaistiin Tavaramarkkinoiden viimeiseksi jääneellä singlellä vuonna 1985. Sen lauloi bändiin loppuvaiheessa liittynyt Elisa Korjus.

Rumban kriitikkoäänestyksessä vuonna 1998 Kevät valittiin kaikkien aikojen 10. parhaaksi suomalaiseksi rockbiisiksi. Se oli ainut naispuolisen lauluntekijän kappale muuten miehisessä kärkikymmenikössä.

Korjus ja Akimof esittivät klassikon yhdessä vuonna 2004 ohjelmassa Kulttuuriteema: populäärikulttuuria Keravalta. Musiikkivideon ohjasi Minna Kilpeläinen.

Lue lisää:

Tavaramarkkinat oli kotimaisen naisrockin pioneeri

Tavaramarkkinat raivasi 1980-luvulla tietä suomalaisten naisten esittämälle rockille. Bändin keulakuvana oli Neiti X, joka sittemmin opittiin tuntemaan Liisa Akimofina.

Lue lisää:

Akimowskaja Sisters & Bros

Akimowskaja Sisters & Bros oli Liisa Akimofin seuraava bändi Tavaramarkkinoiden jälkeen. YLE tallensi orkesterin keikan Tampereen yo-talolla vuonna 1988.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto