Hyppää pääsisältöön

Viljo Kajavan runoja

Viljo Kajava (1909-98) oli tunnettu runoilija ja hän vaikutti vahvasti aikansa ihmisiin ja uudisti vapaarytmistä runoa. Liisamaija Laaksonen tulkitsi Kajavan runoja Minulta sinulle -ohjelmassa.

Viljo Kajava kirjoitti luonnon- ja elämänläheisistä aiheista. Tärkeitä teemoja olivat luonto, meri ja rakkaus. Hän oli tärkeä runon vapaamitan uudistaja Suomessa ja vaikutti voimakkaasti 1950-luvun suomalaisiin kirjallisuuden modernisteihin.

Liisamaija Laaksonen toimi vuosina 1963–1998 Ylen vakinaisena näyttelijänä ja vuonna 1974 hän esitti Kajavan koskettavat runot "Sen mikä meissä on rikkinäistä" ja "Kun olin hyvin pieni" ohjelmassa Minulta sinulle. Jälkimmäinen onkin ehkä Kajavan tunnetuin runo ja se kertoo hänen lapsuudestaan.

"Kun olin hyvin pieni" on runokokoelmasta Peikot ja "Sen mikä meissä on rikkinäistä" on kokoelmasta Hyvä on meri.

Teksti: Santeri Hänninen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto