Hyppää pääsisältöön

Elokuvia yöttömässä yössä

Sodankylän elokuvajuhlat ovat alusta lähtien koonneet nimekkäitä vieraita, joita Lapin yötön yö hämmästyttää. Keskustelut ja haastattelut elokuvantekijöiden kanssa vetävät puoleensa myös mediaa.

Alusta lähtien Sodankylän elokuvajuhlia on leimannut laadukas ohjelmisto, nimekkäät vieraat ja eksoottisen sijainnin näissä herättämä hartaus.

Sodankylässä tuijotetaan elokuvien lisäksi keskiyön aurinkoa, jota ulkomaiset vieraat jaksavat hämmästellä. Japanilaisen Kishiro Kusakaben mielestä keskiyön aurinko tuntuu täysin epätodelliselta.


Tähtivieraat pääsevät myös tutustumaan Lapin luontoon ja saavat mahdollisuuden huuhtoa kultaa.

Elävän arkiston näyte on Marjaana Mykkäsen ensimmäisiltä elokuvajuhlilta tallentemasta dokumentista Kohtauksia keskiyön auringon alla.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto