Hyppää pääsisältöön

Meijerinhoitaja Juha Laaakso oli iskelmätaivaan sivutoiminen pyrstötähti

Laulajakomeetta Juha Laaakson ensiesiintyminen radioaalloilla tapahtui helmikuussa 1992 valloittavalla laululla Mun vaimoni vaihtoi mut banaaniin.

Juha Laaakso oli radiotoimittaja Josper Knutaksen Radiomafian "Komisario Kottelin"-ohjelmassa esittämä laulajahahmo. Kappale oli Knutasin suomennos Carlos Borzenie Sr:in kappaleesta My Wife Left Town With a Banana.

Koska kuulijapalautetta tuli, juttua päätettiin laajentaa. Aprillipäivänä 1992 Laaaksoa haastateltiin Radiomafiassa puolen tunnin ohjelmassa ja väitettiin että mies on meijerinhoitaja Pyhtään Siltakylästä, joka omin päin tekee lauluja sivutoimisesti.

Haastattelussa Knutaksen ääni oli nopeutettu, jotta kuulijat eivät tunnistaisi häntä. Ohjelmaa varten Knutas nauhoitti kaksi laulua lisää: Sun vaimos pettää meitä Reijon kanssa taas sekä Herra egyptiläinen, joita väitettiin Laaakson uudeksi sekä tulevaksi singleiksi.

Tästä Laaakson ura jatkui esiintymisillä Komisario Kottelinissa uudella "levyllä" aina suurin piirtein joka toinen kuukausi, kaikkiaan niitä tuli seitsemän tai kahdeksan. Knutas sanoitti ja esitti kaikki laulut musiikkitaustojen päälle.

Tässä artikkelissa palajastetaan ensimmäistä kertaa, ettei Laaakso ole oikea laulaja.

Teksti: Josper Knutas

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto