Hyppää pääsisältöön

Ruben Stiller Nybergin vieraana

Viihteen puolen miehelle - Ruben Stillerille - ei ole vielä selvinnyt mitä hän aikoo isona tehdä.

Ruben Stiller on toimittaja ja juontaja, joka on tullut tutuksi monista radio ja televisio-ohjelmista. Hän on kirjoittanut myös kolumneja sekä kirjan Suomi-Finland.

Haastattelun aikoihin suomenjuutalainen Stiller oli juuri astumassa Pressiklubin juontajan saappaisiin.

Pressiklubin lisäksi haastattelussa puhutaan muun muassa ”kökkötraktori”-episodista. Vuonna 1993 Stiller hyllytettiin kolmeksi kuukaudeksi, koska hän kutsui radiojohtaja Tapio Siikalaa ”kepulaiseksi kökkötraktoriksi”. Takaumassa vuodelta 1991 Ruben ihmettelee kansallisen itsetunnon käsitettä.

Esiin nousee myös Rubenin mielipiteiden kova vaihtelevuus ja tähän hän toteaakin, että ”Ei absoluuttinen totuus ole koskaan Stillerin hallussa”.

Elämää koskien Ruben kommentoi: ”Toisaalta mitä tässä nyt jarruja niin kauheesti myöskään pitämään, koska elämä loppuu joskus.”

Teksti: Santeri Hänninen

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto