Hyppää pääsisältöön

Mariska: Sua kaipaan

Tangomarkkinoiden järjestämän Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun vuoden 2010 voittajakappaleeksi valittiin aiemmin rap-artistina tunnetun Mariskan säveltämä ja sanoittama tango Sua kaipaan.

Tietolaatikko

Sua kaipaan: Mariska ja Rake Eskolin (säv, san)

Mariska esitti voittotangonsa Tangomarkkinoiden finaalissa. Uusi tango sai kehuja niin sanoituksensa kuin sävellyksensäkin osalta. "Kappale on perinteikkään tangon peruselementeistä taitavasti rakennettu kokonaisuus, tarina sisältää vahvasti tämän päivän arkeen kohdistuvaa viestiä ja kerronta on maanläheinen. Sanoitus ja sävellys tukevat hienosti toisiaan, ja kappaleen intensiteetti kasvaa aina loppuun asti. Tango vie kuulijansa suoraan tarinan tapahtumien ja tunnetilojen keskiöön," kilpailutuomariston puheenjohtajana toiminut Seinäjoen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen kuvailee voittajakappaletta.

Vaikka Mariska ei vielä tangokansalle olekaan kaikkein tutuin artisti tulee Tangon Sävellys-ja sanoituskilpailun voitto ja uusi iskelmätyyli tuomaan uutta kuulijakuntaa artistin konsertteihin.

Teksti: Emilia Kemppi ja Yle Satumaa

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto