Hyppää pääsisältöön

Mariska: Sua kaipaan

Tangomarkkinoiden järjestämän Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun vuoden 2010 voittajakappaleeksi valittiin aiemmin rap-artistina tunnetun Mariskan säveltämä ja sanoittama tango Sua kaipaan.

Tietolaatikko

Sua kaipaan: Mariska ja Rake Eskolin (säv, san)

Mariska esitti voittotangonsa Tangomarkkinoiden finaalissa. Uusi tango sai kehuja niin sanoituksensa kuin sävellyksensäkin osalta. "Kappale on perinteikkään tangon peruselementeistä taitavasti rakennettu kokonaisuus, tarina sisältää vahvasti tämän päivän arkeen kohdistuvaa viestiä ja kerronta on maanläheinen. Sanoitus ja sävellys tukevat hienosti toisiaan, ja kappaleen intensiteetti kasvaa aina loppuun asti. Tango vie kuulijansa suoraan tarinan tapahtumien ja tunnetilojen keskiöön," kilpailutuomariston puheenjohtajana toiminut Seinäjoen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen kuvailee voittajakappaletta.

Vaikka Mariska ei vielä tangokansalle olekaan kaikkein tutuin artisti tulee Tangon Sävellys-ja sanoituskilpailun voitto ja uusi iskelmätyyli tuomaan uutta kuulijakuntaa artistin konsertteihin.

Teksti: Emilia Kemppi ja Yle Satumaa