Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2010 Tangokuningas: Marko Maunuksela

Vuosittainen tangolaulukilpailu huipentui jännittävään finaaliin Seinäjoella lauantaina 10.7. Tuomaristo valitsi tapahtumassa vuoden 2010 Tangokuninkaaksi Marko Maunukselan Ilmajoelta.

Tietolaatikko

Onnemme kyyneleet: Sävel: Mika Toivanen, Sanat: Vainio/Toivanen

Finaalissa voittaja valittiin kolmessa vaiheessa tuomareiden päätöksellä. Ensimmäisellä kierroksella kilpailijat esittivät perinteisen tangon. Marko Maunukselan kilpailukappale oli "Öiset kitarat". Esitysten jälkeen tuomarit pudottivat jatkosta tamperelaisen Mia Leivon ja seinäjokelaisen Juha Hautaluoman.

Toiselle kierrokselle päässeet kilpailijat saivat esitettäväkseen niin sanotun modernin tangon. Marko Maunuksela esitti laulun "Keskiyön aikaan". Esitysten perusteella tuomaristo pudotti pelistä lappeenrantalaisen Maria Tyysterin ja seinäjokelaisen Tapani Kankaan.

Lopullinen kamppailu vuoden 2010 tangokuninkaallisen tittelistä käytiin kaksintaisteluna Suvi Karjulan ja Marko Maunukselan välillä. Viimeisenä kilpailunumerona molemmat esittivät oman tulkintansa Tangomarkkinoiden viimevuotisia 25-vuotisjuhlia varten sävelletyn tangon "Onnemme kyyneleet".

Tuomariäänestyksessä Marko Maunuksela Ilmajoelta veti pitemmän korren pistein 57–55.

Viime vuonna voimaan astuneen käytännön mukaisesti Tangomarkkinoiden finaalissa valittiin vain yksi voittaja, joko tangokuningas tai tangokuningatar.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto