Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2010 Tangokuningas: Marko Maunuksela

Vuosittainen tangolaulukilpailu huipentui jännittävään finaaliin Seinäjoella lauantaina 10.7. Tuomaristo valitsi tapahtumassa vuoden 2010 Tangokuninkaaksi Marko Maunukselan Ilmajoelta.

Tietolaatikko

Onnemme kyyneleet: Sävel: Mika Toivanen, Sanat: Vainio/Toivanen

Finaalissa voittaja valittiin kolmessa vaiheessa tuomareiden päätöksellä. Ensimmäisellä kierroksella kilpailijat esittivät perinteisen tangon. Marko Maunukselan kilpailukappale oli "Öiset kitarat". Esitysten jälkeen tuomarit pudottivat jatkosta tamperelaisen Mia Leivon ja seinäjokelaisen Juha Hautaluoman.

Toiselle kierrokselle päässeet kilpailijat saivat esitettäväkseen niin sanotun modernin tangon. Marko Maunuksela esitti laulun "Keskiyön aikaan". Esitysten perusteella tuomaristo pudotti pelistä lappeenrantalaisen Maria Tyysterin ja seinäjokelaisen Tapani Kankaan.

Lopullinen kamppailu vuoden 2010 tangokuninkaallisen tittelistä käytiin kaksintaisteluna Suvi Karjulan ja Marko Maunukselan välillä. Viimeisenä kilpailunumerona molemmat esittivät oman tulkintansa Tangomarkkinoiden viimevuotisia 25-vuotisjuhlia varten sävelletyn tangon "Onnemme kyyneleet".

Tuomariäänestyksessä Marko Maunuksela Ilmajoelta veti pitemmän korren pistein 57–55.

Viime vuonna voimaan astuneen käytännön mukaisesti Tangomarkkinoiden finaalissa valittiin vain yksi voittaja, joko tangokuningas tai tangokuningatar.

Kommentit