Hyppää pääsisältöön

Kuninkuusravit Turussa 2001

Metsämäen raviradalla Turussa kilpailtiin suomenhevosten ravikuninkuuksista kesällä 2001. Molemmissa sarjoissa puhalsivat uudet tuulet ja kruunut vaihtoivat omistajaa.

Tammojen mailille lähdetään V.H. Suvittaren johtaessa lauantain 2 100 metrin jälkeen. Maililla V.H. Suvitar vetää porukkaa, mutta hieman väsähtää loppusuoralla. Voittajaksi kirii Turtle, jolle sen ohjastaja Kaarlo Ahokas arvelee ylivauhtisen juoksun sopineen erinomaisesti.

Kuningaskilvasta oli poissa hallitseva ja viisinkertainen ravikuningas Viesker.

Lauantain jälkeen kärkipaikkaa pitää vasta 7-vuotias uusi tulokas Santeri Dahlia, joka saa maililla hyvää vetoapua ja pinkoo maalisuoralla muilta karkuun.

Tammojen 3 100 metrillä Ari Moilasen ajama V.H. Suvitar korjaa lopulta potin tiukassa kisassa. Se varmistaa samalla myös kokonaiskilpailun voiton ja ensimmäisen ravikuningattaren tittelinsä.

Oriiden 3 100 metrille lähtee johdossa Santeri Dahlia. Muut ovat jo ennen päätösmatkaa kaukana, ja kun J-P Kauhasen ajokki näyttää ylivoimansa myös sillä, ei ravikuninkaasta jää epäselvyyttä.

Santeri Dahlia voittaa kaikki matkat ja innokkaimmat vertaavat sitä jo nuoreen Vieskeriin.

Santeri Dahlia uusii kuninkuutensa vielä seuraavana vuonna Kaustisilla ja 2005 Seinäjoella. V.H. Suvitar kruunataan kuningattareksi Turun jälkeen 2003 Lahdessa ja 2004 Rovaniemellä.

Teksti: Janne Leppänen