Hyppää pääsisältöön

Kuninkuusravit Turussa 2001

Metsämäen raviradalla Turussa kilpailtiin suomenhevosten ravikuninkuuksista kesällä 2001. Molemmissa sarjoissa puhalsivat uudet tuulet ja kruunut vaihtoivat omistajaa.

Tammojen mailille lähdetään V.H. Suvittaren johtaessa lauantain 2 100 metrin jälkeen. Maililla V.H. Suvitar vetää porukkaa, mutta hieman väsähtää loppusuoralla. Voittajaksi kirii Turtle, jolle sen ohjastaja Kaarlo Ahokas arvelee ylivauhtisen juoksun sopineen erinomaisesti.

Kuningaskilvasta oli poissa hallitseva ja viisinkertainen ravikuningas Viesker.

Lauantain jälkeen kärkipaikkaa pitää vasta 7-vuotias uusi tulokas Santeri Dahlia, joka saa maililla hyvää vetoapua ja pinkoo maalisuoralla muilta karkuun.

Tammojen 3 100 metrillä Ari Moilasen ajama V.H. Suvitar korjaa lopulta potin tiukassa kisassa. Se varmistaa samalla myös kokonaiskilpailun voiton ja ensimmäisen ravikuningattaren tittelinsä.

Oriiden 3 100 metrille lähtee johdossa Santeri Dahlia. Muut ovat jo ennen päätösmatkaa kaukana, ja kun J-P Kauhasen ajokki näyttää ylivoimansa myös sillä, ei ravikuninkaasta jää epäselvyyttä.

Santeri Dahlia voittaa kaikki matkat ja innokkaimmat vertaavat sitä jo nuoreen Vieskeriin.

Santeri Dahlia uusii kuninkuutensa vielä seuraavana vuonna Kaustisilla ja 2005 Seinäjoella. V.H. Suvitar kruunataan kuningattareksi Turun jälkeen 2003 Lahdessa ja 2004 Rovaniemellä.

Teksti: Janne Leppänen

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto