Hyppää pääsisältöön

Dave Lindholm: Pieni ja hento ote

Dave Lindholm soittaa kitaraa esiintymislavalla.
Dave Lindholm kuvattuna Juice Leskisen muistokonsertissa 2007. Dave Lindholm soittaa kitaraa esiintymislavalla. Kuva: Mika Kanerva Dave Lindholm,kitaristit

Monia tyylinvaihdoksia läpikäynyt Dave Lindholm yllätti vuonna 1982 Aino-levyllään. Dave esiintyi albumilla Otto Donnerin johtaman jousikvartetin säestyksellä.

Poikkeuksellista oli jo se, että Aino sisälsi ainoastaan neljä tavanomaista pitempää kappaletta. Albumin laulut ja kitaraosuudet äänitettiin päivässä, ja lopulliset sanat syntyivät studiossa muiden ollessa ruokailemassa, Lindholm muisteli Soundissa keväällä 2010.

Laulun teksti on lemmenvaloja latelevien rakkauslaulujen antiteesi. Sen ytimenä on yksinkertainen toteamus: ”Pidän sinusta siinä kaikki – pitääkö se todistaa tuhansilla sanoilla?”

Pieni ja hento ote valittiin neljänneksi parhaaksi suomalaiseksi rockbiisiksi Soundin kriitikkojen äänestyksessä 2010. Helsingin Sanomien Rakkaimmat rokit –äänestyksessä 2007 se sijoittui 17:nneksi.

Vuonna 2007 Lindholm teki uransa ensimmäisen konserttisalikiertueen, jolle kappale sai lainata nimensä. Kiertuebändinä oli Otto Donnerin johtama jousisekstetti.

Kommentit