Hyppää pääsisältöön

Ilovaari rokkaa taas

Ilovaarirock on nostalgiaa huokuva rocktapahtuma. Keskellä Joensuuta, Ilosaarella eli Ilosaarirockin alkuperäisellä pitopaikalla, juhlivat joka vuosi 1960- ja 1970-lukujen rockmusiikin ystävät.

Vuodesta 1996 järjestetty Ilovaarirock kerää reilut parituhatta, usein jo hieman varttuneempaa kuuntelijaa, yhdeksi illaksi Joensuun Ilosaareen. Opettaja Arto Pippurille Ilovaarirock on paljon enemmän kuin yhdenillan irrottelua arjesta: se on ympärivuotinen projekti ja elämänasenne.

Pippuri toimii tapahtuman puuhamiehenä, työtä riittää niin festivaalialueen kasaamisessa kuin lippujenmyynnissäkin. Tapahtuman markkinointi on ainakin sujunut kiitettävästi. Ilovaarirockin liput ovat menneet kuin kuumille kiville ja pääsystä festivaaleille voi nykyään varmistua vain jonotuksella.

Kun tapahtuma on jo vuosia ollut loppuunmyyty ja yleisö on uhkaavasti nuorentunut, Pippuri pelkää ettei kantaporukka pian mahdu sisään. Pippuri ja muut Ilovaari-tapahtuman järjestäjät ovatkin miettineet jopa alaikärajan asettamista alueelle. 45 vuotta olisi Pippurin mukaan hyvä raja, "portilla katsottaisiin paperit, että riittääkö ikä sisäänpääsyyn."

Ohjelmassa on otteita live-esiintymisistä Akustikolta ja Topmost-yhtyeeltä.

Teksti: Emilia Kemppi

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto